autisme

minder disbalans

tussen denken en voelen

“Je bent
zo mooi anders

Niet
meer of
minder   anders

maar   zo    mooi
anders” 

Loesje

Moeite met voelen?


Bij mensen met een autisme spectrum stoornis is er vaak minder connectie tussen hoofd en lichaam. En tussen denken en voelen. Er wordt of veel  gedacht en helder geanaliseerd en het voelen is minder op de voorgrond, of er is een overspoeling in het voelen dat niet gekaderd kan worden. In ieder geval is er sprake van een disbalans die tot klachten kan leiden.

Als je moeite hebt met voelen, hoe weet je dan of je genoeg gegeten hebt, of wat je wel of niet fijn vindt in een vriendschap of relatie? Hoe weet je of je over je grenzen gaat of laat gaan? Het overspoeld worden door gevoelens kan lastig zijn omdat je op zo’n moment niet meer weet wat je moet doen, het idee hebt jezelf “kwijt te raken”.

Prettiger leven met balans tussen gevoel en verstand

In de begeleiding zal ik voornamelijk focussen op het bij elkaar brengen van verstand en gevoel. We zullen oefenen in het omgaan met:

 

 

Met een fysieke invalshoek

Reguliere psychologen proberen op een verbale manier een ingang te vinden in de gedachten-, en gevoelswereld van de client. 
Soms zijn alleen verbale interventies niet toereikend en helpt het om een fysiekere invalshoek te gebruiken. 
Om fysiek op een veilige en ontspannen manier in beweging te komen door te voelen, te oefenen, te proberen en te ontdekken.

Hoe voel en denk jij en hoe kun je handelen in voor jou lastige situaties?

Wat mijn cliënten vertellen

Spreekt dit je aan?

klachten overwinnen &

levensvreugde hervinden

Wil je weten massage en/of therapie voor jou zinvol is, meld je aan voor een (gratis) kennismakingsgesprek.