ontspannings-massage

tijd voor jezelf

” Niet alles in dit leven
is nuttig en efficient.

Zorg dat je soms even,
ook nutteloos bent” .

Martin Gijzemijter

Rust

Soms wil je gewoon even niks. Rust. Ontspannen. In deze snelle tijd waarin er van alles moet en er weinig tijd is voor ontspanning, kan het heerlijk zijn je eens te laten masseren. 

Het kan natuurlijk ook zijn dat:

Tijd voor een massage. In een lichte warme ruimte waar de zon zacht door de vitrage schijnt. Heerlijk geurende handdoeken. Zachte muziek. Superluxe biologische olie. Warme aanwezige handen die met lange strokes over je lichaam gaan.

Je levensvreugde
en energie hervinden

Het is niet alleen heerlijk om je te laten masseren, het is ook gezond. Een ontspanningsmassage zorgt voor:

Wat doet een ontspanningsmassage?

Wat mijn cliënten vertellen

Carien: Je af en toe laten masseren kan klachten voorkomen!

Wanneer je stress hebt, maak je het hormoon Cortisol aan. Bij langdurige stress, dus een hoge hoeveelheid Cortisol in het lichaam, neemt je immuunsysteem af, verhoogt je hartslag, je bloeddruk wordt hoger en je spieren zijn voortdurend aangespannen. Dit laatste kan leiden tot de beruchte “spierknopen”, afvalstoffen hopen zich op in de spieren en blijven daar zitten.

Een massage kan deze bij deze spierknopen verlichting geven. Daarnaast wordt door een massage o.a. het hormoon oxytocine aangemaakt. Dit hormoon maakt het lichaam aan door aanraking en heeft het tegenovergestelde effect van Cortisol: Het verlaagt de hartslag en bloeddruk, de spieren ontspannen zich en de doorbloeding in de organen neemt weer toe. Ook de spijsvertering, die door Cortisol sterk wordt onderdrukt wat spijsverteringsklachten kan geven, komt weer op gang.

Oxycotine zorgt er ook voor dat je minder pijn ervaart en kan helpen bij chronische pijnklachten. Het remt angst en helpt bij angst en paniekgevoelens. Ook helpt Oxycotine nog bij de “bonding” tussen mensen, het zorgt voor meer vertrouwen onderling.

Het is gezond om je af en toe te laten masseren.

Spreekt dit je aan?

klachten overwinnen &

levensvreugde hervinden

Wil je een ontspanningsmassage, bel 06 50860177, of laat je gegevens hieronder achter, dan neem ik contact met je op.